Flamenco Talento

Flamenco

Border left
Border top
Border bottom
Flamenco border
Pedagog bilde

Pedagog

Danitza Olea

Danitza har sin flamenco utdannelse fra Spania-Madrid for å fordype seg i flamenco. Hun har studert med Spania fremste dansere og koreografer som : Pepa Molina, Antonio Reyes, Alfonso Losa, Familia Los Farrucos, Concha Jareño,etc.

Danitza har undervist i flamencodans i over 20 år, og er for øvrig utdannelse i Ballett fra Argentina, Buenos Aires på Cultural Manzanas de Las Luces.

Hun har en variert profesjonell erfaring innen dans og siden 2006 ble etablert Flamenco Talento Danseskole i Bergen. Danitza har dessuten opptrådt i Førdefestivalen, Bergen Internasjonale Kultursenter, Nima Bergen Hordaland, Kunstmuseet i Bergen, Høyanger kirke og i Sunfjord ved Dale kirke ( "Con Anima" ved direktør og forfatter "Ivar Orvedal") på seminar ved Robin Sharma, Tall Ships Races (oppvisning på Torgallmenning) og Troldsalen, Bergen Komunne, Rådhus. Hun har ellers undervist på Grieghallen til ungdom Talent gruppe i Ballett, og holdt workshop for både barn og voksne i Bergen. Samtidig underviser hun flamencodans på flere barnaskole i Bergen.

Danitza har dessuten opptrådt på scener i flere byer rundt omkring Norge og Internasjonalt i flere byer og land som Spania, Argentina og Chile.

I flamencoen ligger følelsene utenpå det estetiske.
Derfor avhenger forståelsen og utøvelsen av sensibiliteten.